© photo by PD Mrsinj

POHOD NA VISOČICU

Dana 6. srpnja 2024. godine planinari Planinarskog društva Mrsinj su sudjelovali u pohodu na Visočicu (1619 m), čime su ispunili još jednu od zahtjevnijih zadaća predviđenih godišnjim planom izleta u 2024. godini.
Po dolasku u Rizvanušu, okupljene planinare iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine uz prigodnu okrjepu dočekali su srdačni domaćini Planinarskog društva Željezničar iz Gospića, koji su ovim tradicionalnim usponom ujedno i obilježili Dan društva i 51. godišnjicu osnivanja.
Okupljenim planinarima se prije uspona u ime domaćina s nekoliko prigodnih riječi obratio predsjednik PD Željezničar Milan Jurjević, pri čemu se svima zahvalio na dolasku i potpori.
Na prilično zahtjevnom usponu planinari su uživali u prekrasnom lijepom vremenu, i jedinstvenim vidicima s Visočice, kojoj se svaki planinar opet iznova poželi vratiti. Kao i uvijek za siguran uspon i povratak pobrinuli su se vodiči PD Željezničar i pripadnici HGSS-a, Stanice Gospić.
Po dolasku na vrh, nakon obavezne planinarske marende i pivice iz ruksaka uslijedilo je fotografiranje i ovjera planinarskih dnevnika, te povratak u Rizvanušu, gdje je druženje nastavljeno uz živu glazbu, planinarski grah i kolače, te podjelu zahvalnica.
Hvala domaćinima iz PD Željezničar na organizaciji još jednog nezaboravnog uspona i druženja koji će svim sudionicima zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

PD Mrsinj

 

Odgovori