© photo by PD Mrsinj

USPON NA LJUBIČKO BRDO

Ispunjavajući još jednu od zadaća predviđenih godišnjim planom izleta planinari Planinarskog društva Mrsinj su dana 15. lipnja 2024. godine realizirali uspon na Ljubičko Brdo na srednjem dijelu Velebita (1320m).
Na Baškim Oštarijama nas je oko 9 sati dočekala naša članica Marina kod koje smo se okrijepili kavom, kolačima i pravom domaćom rakijom (bilo je i likera, ali je rakija svakako bila na prvom mjestu), nakon čega smo se uputili prilično zahtjevnom stazom prema Ljubičkom Brdu.
Nakon sat i pol pravog uživanja na vrhu je odrađen ručak uz obaveznu pivicu i fotografiranje, te ovjeru planinarskih dnevnika.
Lijepo i vedro vrijeme ovaj izlet je začinilo nezaboravnim pogledom na nebo, more i otoke, te okolne planinske vrhove, kako Velebita, tako i naših prelijepih planina u unutrašnjosti.
Nakon toga uslijedio je povratak okolnim stazama do Stupačinova, a jedan dio planinara pritom se popeo i na Medin vrh.
Po povratku na Baške Oštarije uslijedio je kratki odmor i okrjepa planinara koji su ovu lijepu zadaću odradili sa iznimnim zadovoljstvom i još uspjeli stići na prijenos utakmice naše nogometne reprezentacije na EP u Njemačkoj.

PD Mrsinj

Odgovori