© photo by PD Mrsinj

U KORENICI OBILJEŽEN DAN MEDVJEĐEG LUKA

Dana 11. svibnja 2024. godine u Korenici je obilježen Dan medvjeđeg luka u organizaciji Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera i Općine Plitvička Jezera.

Prije same manifestacije vrijedni djelatnici Turističke zajednice i Planinarskog društva Mrsinj su se potrudili i prikupili dovoljno medvjeđeg luka kako bi se održala ova jedinstvena manifestacija u Korenici.

Ova tradicionalna manifestacija u Korenici otvorena je u 9,30 sati ispred Kulturno-informativnog centra, gdje su posjetitelji mogli kušati razne delicije spremljene od medvjeđeg luka i uživati u bogatom kulturnom programu (mažoretkinje grada Gospića, KUD „Izvor“ Rakovica, te animacijski program za djecu – Zemlja zabave).

Sudionici manifestacije su ove godine bili: Pekare Tušak, Srednja škola Plitvička Jezera, Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana Korenica, NP Plitvička Jezera, Udruga žena „Nit“, Zadruga „Mali Ličani“, OPG Nada Mažar i OPG Furlan.

Osim gostiju i mještana na ovoj jedinstvenoj manifestaciji okupilo se i oko 150 planinara i ljubitelja prirode iz Gospića, Senja, Slunja, Rijeke, Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, koji su se oko 12,30 sati uputili na planinarenje u NP Plitvička Jezera, na vrh Tupi medvjeđak (868m).

Nakon planinarenja za sve sudionike je organiziran besplatan ručak(grah) i osvježenje.

Zahvaljujemo se organizatorima na organizaciji, a gostima i sudionicima na dolasku kojim su uveličali ovu našu jedinstvenu manifestaciju.

Vidimo se i dogodine!

PD Mrsinj

 

Odgovori