© photo by PD Mrsinj

OTVARANJE STAZE KARLOBAG-BAŠKE OŠTARIJE

Dana 21. travnja 2024. godine planinari Planinarskog društva Mrsinj sudjelovali su na otvaranju staze Karlobag – Baške Oštarije (br.61) na kojemu se okupilo više od 200 planinara i ljubitelja prirode.
Otvaranje ove staze upriličeno je povodom 150 godina organiziranog planinarstva u Republici Hrvatskoj, te 10 godina osnutka Društva za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti Osmica iz Karlovca.
Po dolasku u Karlobag i okupljanja ispred Turističke zajednice, nakon okrjepe planinarima su se prigodnim govorom obratili predstavnici domaćina „Osmice“, Hrvatskog planinarskog saveza i grada Karlobaga, a potom su se pod vodstvom planinarskih vodiča planinari uputili prema Baškim Oštarijama.
Iako prognoze vremena baš nisu bile obećavajuće, izuzev malo bure planinari su imali priliku uživati u prelijepim vidicima na srednje zahtjevnoj planinarskoj stazi čiju izradu i održavanje su pomogli Turistička zajednica općine Karlobag, općina Karlobag, Hrvatski planinarski savez, Park prirode Velebit, HGSS stanica Gospić.

Po dolasku na Baške Oštarije u hostelu je od strane organizatora priređen zajednički besplatni ručak za sve sudionike pohoda uz prigodnu glazbu i druženje, te je za vozače osobnih vozila organiziran i povratak do Karlobaga.

Hvala ogranizatorima na dobroj organizaciji, prekrasno provedenom danu i druženju.

PD Mrsinj

 

Odgovori